image-default-image
Címzett Somogy vármegye
Írás Helye Pozsony
Dátum 1826. március 4.
Nyelv magyar
Címke akadémia tudós társaság
Őrzés Helye SOM K.2013.10.36.
Közlés Helye Storno 8.
Minősítés Másolat
Tartalmi Kivonat

Tekéntetes Karok, és Rendek! Kedves Hazamfiai! Nagy örömmel vettem a’ Ts.1 Karokk és Rendekk a’ legközelebb elmult Febr. 20án tartott köz gyülekezetéböl hozzám utasetott betses Leveleket,a és ámbár nem gondolom, hogy ennyi meg becsülést meg érdemlettem volna, aztot még is szivessen elfogadom, azzal a’ feltétellel, hogy aztot mint barátságokat meg érdemleni fogom, ki egyébbaránt betses […]

Somogy vármegye

Tekéntetes Karok, és Rendek!

Kedves Hazamfiai!

Nagy örömmel vettem a’ Ts.1 Karokk és Rendekk a’ legközelebb elmult Febr. 20án tartott köz gyülekezetéböl hozzám utasetott betses Leveleket,a és ámbár nem gondolom, hogy ennyi meg becsülést meg érdemlettem volna, aztot még is szivessen elfogadom, azzal a’ feltétellel, hogy aztot mint barátságokat meg érdemleni fogom, ki egyébbaránt betses szivességekbe ajánlott tisztelettel maradok.

Posonban Marcius 4én 1826.b

1Tekintetes

a Egyelőre nem ismert, Somogy vármegye közönsége vélhetően Széchenyi akadémiai felajánlását üdvözli.

b Protocollum Correspondiarum pro anno 1826, amely tartalmazza Széchenyi 1826. február 15. és június 19. között Hertelendy Györgyhöz, Bereg, Somogy, Sopron és Zala vármegyékhez intézett leveleinek fogalmazványait, amelyekben az akadémiai felajánlását üdvözlő levelekre válaszol.